Продолжаются украино-британские военные учения

09.09.2002, 11:31

На Яворивском полигоне Западного оперативного командования проходят украино-британские учения "Казацкий Экспресс-2002". (укр.)

1-14 вересня на Яворівському загальновійськовому полігоні Західного оперативного командування триває спільне українсько-британське батальйонне навчання в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Козацький експрес-2002".

У тренуваннях беруть участь близько 370 королівських добровільних стрільців Збройних Сил Великобританії. Збройні Сили України на маневрах представляють оперативна група від Західного оперативного командування, автомобільний взвод і близько 260 десантників Хирівського окремого аеромобільного полку, яких задіяли для забезпечення охорони небезпечних ділянок навчального центру під час бойових стрільб.

В ході навчання, тематикою якого традиційно обрано проведення операції з підтримки миру у зоні конфлікту, українські та британські військові відпрацьовують питання координації управління британським піхотним батальйоном та українськими підрозділами забезпечення, виконують вправи зі стрілецької зброї, проводять тактичні навчання взводів та посиленої роти з бойовою стрільбою.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також