Трансформация НАТО: повестка дня для нового столетия

10.12.2003, 11:55

Министр обороны Украины Евгений Марчук принял участие в международной конференции "Трансформация НАТО: повестка дня для нового столетия", которая прошла в Лондоне. (укр.)

8-9 грудня, на запрошення директора Королівського об'єднаного інституту досліджень у галузі безпеки і оборони Великобританії контр-адмирала Р. Кобболда, делегація українського військового відомства на чолі з міністром оборони України Є. Марчуком брала участь у міжнародній конференції "Трансформація НАТО: порядок денний для нового століття".

Під час її проведення було розглянуто широке коло питань, що стосуються подальшого розвитку Альянсу та Європейської безпеки. Виступ керівника українського оборонного відомства на тему "НАТО та Україна" було заплановано під час пленарної сесії "НАТО та майбутні загрози безпеці". Є. Марчук також провів зустріч з державним секретарем з питань оборони Сполученного Королівства Великобританії та Північної Ірландії Джеффрі Хуном.

Учасники міжнародної конференції також обоговорили питання співпраці під час проведення спільних миротворчих операцій, нову командну структуру НАТО та труднощі, з якими стикаються нові члени Північноатлантичного альянсу.

У ці ж дні, відповідно до Програми двостороннього співробітництва між Міністерствами оборони України та Великобританії на 2003 рік, у Лондоні перебувала ще одна українська делегація на чолі з директором Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства оборони України полковником Сергієм Богуновим. Члени делегації взяли участь у черговому засіданні Двосторонньої україно-британської комісії з питань військового співробітництва, за підсумками якої було заплановано підписання двосторонньої Програми співробітництва між Міністерствами оборони України та Великобританії на 2004-2005 роки. В проекті цієї Програми передбачено 59 заходів, з них 24 - в Україні та 35 - у Великобританії.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також