Визит венгерской военной делегации в Украину

13.12.2003, 12:59

Итоги сотрудничества оборонных ведомств Украины и Венгрии в 2003 году и мероприятия двустороннего сотрудничества на 2004 год обсуждались во время визита делегации венгерской армии в Украину. (укр.)

12 грудня у Києві підписано План двостороннього співробітництва між військовими відомствами України та Угорщини на 2004 рік. Цей документ підписали глава угорської військової делегації начальник відділу міжнародного співробітництва Міністерства оборони Угорської Республіки підполковник Шандор Юхас та перший заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства оборони України полковник Ігор Лимаренко, які мали для цього відповідні повноваження.

Ця подія стала головним підсумком візиту в Україну угорської військової делегації. Крім того, угорські та українські військові значну увагу приділили детальному аналізу виконання заходів Плану співробітництва між оборонними відомствами двох держав у поточному році, обговорили проблемні питання, які виникали в ході їх реалізації, щоб уникнути цього у наступному році.

Як було зазначено на переговорах керівниками делегацій, основний наголос у подальшій співпраці буде зроблено не на кількості заходів, а на їх якості, що на думку обох сторін, сприятиме вирішенню найбільш актуальних питань у стосунках між військовими відомствами України та Угорської Республіки.

У порівнянні з поточним роком, на який було сплановано 27 заходів, у 2004 році сторони спланували по 9 заходів у кожній країні. До пріоритетних напрямків співпраці віднесено підготовку угоди про військово-технічне співробітництво, проведення спільних заходів у складі багатонаціонального батальйону "Тиса", вивчення угорського досвіду оборонного та бюджетного планування, як країни НАТО.

Серед головних заходів Плану на 2004 рік сторони відзначили - візит Міністра оборони України в Угорщину та візит в Україну начальника Генерального штабу Угорської армії.

Активну участь на всіх етапах переговорів взяв аташе з питань оборони Угорської Республіки в Україні підполковник інженер Шандор Швидронь, який надає суттєву допомогу українській стороні у зміцнені добросусідських стосунків між військовими відомствами України та Угорщини.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також