Украина принимает участие во встрече участников Договора об обычных вооруженных силах в Европе

16.12.2003, 11:09

Украина принимает участие в ежегодном обмене информацией государств-участниц Договора об обычных вооруженных силах в Европе, который начался в Вене. (укр.)

15 грудня у Відні (Австрійська Республіка) розпочалася щорічна зустріч представників збройних сил 30 держав-учасниць Договору про звичайні збройні сили в Європі (ЗЗСЄ).

Згідно встановленого порядку, усі країни, що приєдналися до Договору про ЗЗСЄ, зобов'язані наприкінці поточного року обмінятися щорічними відомостями щодо кількісного та якісного складу своїх збройних сил. Україну на цій зустрічі представляє начальник групи підготовки обмінної інформації за Україну управління верифікації Генерального штабу Збройних сил України підполковник Віктор Шайдюк.

Також, з метою перевірки наданої інформації та взаємного контролю щодо дотримання умов вищезазначеною міжнародної угоди, під час заходу визначається порядок і кількість проведення інспектувань на наступний рік. Так, наприклад, протягом 2003 року українські верифікатори, згідно отриманих квот, взяли участь у 30 інспектуваннях армій інших країн. Разом з тим, вітчизняні збройні сили 23 рази перевірялися зарубіжними інспекторами.

Слід зазначити, що у контексті реформування Збройних Сил головними особливостями участі України у Договорі про ЗЗСЄ на сучасному етапі є кардинальне зменшення чисельності особового складу, кількості озброєнь, військових частин, організацій та установ.

Щорічний обмін інформацією представників збройних сил держав-учасниць Договору про звичайні збройні сили в Європі ЗЗСЄ триватиме до 20 грудня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також