В Севастополе проходит оперативный сбор Главного командования ВМС Украины

17.12.2003, 11:18

Кульминацией оперативного сбора с представителями Главного командования ВМС Вооруженных Сил Украины, который проходит в Севастополе, станет участие офицеров и адмиралов отечественных ВМС в командно-штабной военной игре. (укр.)

У Севастополі, згідно плану бойової та оперативної підготовки, під керівництвом Головнокомандувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірала Ігоря Князя, розпочався оперативний збір з представниками Головного командування вітчизняних ВМС.

Метою заходу є покращення теоретичних знань керівного складу флоту у питаннях стратегії, оперативного мистецтва, спеціальної підготовки. Також офіцери й адмірали удосконалюватимуть злагодженість в роботі під час управління підлеглими силами й засобами в інтересах ефективного виконання завдань за призначенням.

Виступаючи перед підлеглими, контр-адмірал Ігор Князь докладно зупинився на пріоритетних завданнях, які висуваються перед Збройними Силами України на сучасними етапі. Також особливу увагу учасників збору головнокомандувач звернув на актуальності творчого підходу та позбавленні шаблонного мислення посадових осіб під час виконання службових обов'язків.

У рамках збору також проведено семінар на тему "Загрози та виклики національній безпеці України з морського напрямку. Форми і способи реагування ВМС Збройних Сил України на кризову ситуацію". Під час семінару було докладно розглянуто сучасні погляди на застосування кораблів, частин та підрозділів у миротворчих і гуманітарних операціях.

А під час наступних занять заплановано проаналізувати розвиток теорії і практики застосування нової функціональної форми Збройних Сил України - Об'єднаних сил швидкого реагування - з урахуванням досвіду сучасних збройних конфліктів та розглянути низку інших важливих питань.

Кульмінацією навчальної програми оперативного збору стане участь офіцерів та адміралів вітчизняних ВМС у командно-штабної військової гри.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також