НА УКРАИНСКОМ ФЛОТЕ СОЗДАЕТСЯ ЦЕНТР ПОИСКОВЫХ АВАРИЙНО-СПАСАТЕЛЬНЫХ РАБОТ

19.12.2003, 11:31

В Военно-Морских Силах Вооруженных Сил Украины началась реализация директивы министра обороны Украины по созданию Центра поисковых аварийно-спасательных работ. (укр.)

Це рішення обумовлено ґрунтовним аналізом попереднього досвіду пошуково-рятувальної служби Головного штабу ВМС Збройних Сил України та практики застосування аналогічних структур в інших країнах, у тому числі тих, що є членами НАТО. Зокрема, враховувалася необхідність централізації управління на єдиному командному пункті, що дасть змогу оперативніше реагувати на надзвичайні події на морі.

Центр складатиметься з управління, 12 суден та катерів різного призначення, водолазного та аварійно-рятувального загонів, підрозділів забезпечення. Ця структура повинна забезпечити виконання повного циклу пошукових і аварійно-рятувальних операцій та робіт.

Центр функціонуватиме не лише в інтересах вітчизняних ВМС та інших видів Збройних Сил України, але й цивільних українських та іноземних суден. Діяльність Центру має стати визначальним кроком на шляху остаточного створення в державі, як того вимагає міжнародне законодавство, системи оперативного реагування на надзвичайні ситуації в територіальному морі України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також