Украина и Германия подписали План сотрудничества между военными ведомствами на 2004 год

20.12.2003, 14:17

26 совместных мероприятий по широкому кругу вопросов оборонной отрасли предусмотрено в подписанном плане сотрудничества между военными ведомствами Украины и Федеративной Республики Германии. (укр.)

18 грудня директор Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства оборони України полковник Сергій Богунов та аташе з питань оборони при Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні полковник Бернд Шульте підписали План співробітництва між військовими відомствами двох держав на 2004 рік.

У документі передбачено 26 спільних заходів, що охоплюють широке коло питань оборонної галузі. Це на 6 заходів більше, ніж було заплановано у 2003 році.

Серед пріоритетних напрямків визначені взаємні візити керівників оборонних відомств держав, начальників Генеральних штабів, обмін військовими делегаціями, робочі зустрічі фахівців.

Традиційно насиченою залишається співпраця у сфері військової освіти. ФРН щорічно запрошує близько 20 українських військовослужбовців для вивчення німецької мови з подальшим стажуванням у підрозділах Бундесверу. Також 30 навчальних місць з мовної підготовки створено й функціонує на території України.

За підсумками минулих років і сьогоднішнім станом, співпраця між оборонними відомствам та збройними силами України і Федеративної Республіки Німеччина розглядається й оцінюється представниками обох сторін як плідна, активна й прогресуюча.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також