Состоялась встреча министра обороны Украины с иностранными военными дипломатами

23.12.2003, 11:44

Мероприятием, которое способствует надежной и безопасной оборонной компоненты государства, назвал министр обороны Украины Евгений Марчук традиционную встречу с представителями аппаратов атташе по вопросам обороны при посольствах государств, аккредитованных в Украине, представительств НАТО в Украине, а также с иностранными дипломатами. (укр.)

19 грудня у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України міністр оборони України Євген Марчук зустрівся з представниками апаратів аташе з питань оборони при посольствах держав, що акредитовані в України та іноземними дипломатами. У заході також взяли участь представники Офісу зв'язків НАТО в Україні та Центру інформатизації й документації НАТО в Україні.

Керівник оборонного відомства України наголосив, що ця зустріч є традиційною й проводиться щорічно.

- Захід покликаний сприяти більш відкритому обговоренню процесів реформування Збройних Сил України, дозволяє залучити широке коло зарубіжних експертів, що допомагає нам визначити оптимальні підходи й методи у формуванні надійної та боєздатної оборонної компоненти держави, - зазначив голова оборонного відомства України.

Зокрема, міністр оборони України зазначив, що особливістю процесу подальшого реформування та розвитку Збройних Сил України до кінця 2005 року слід вважати реалізацію наступних напрямів:

- подальше впровадження заходів адміністративної реформи, спрямованих на підвищення рівня військового керівництва через удосконалення завдань та структури органів управління;

- приведення загальної структури та чисельності війська до загальносвітових стандартів;

- скорочення особового складу з поступовим досягненням раціонального співвідношення між різними категоріями військовослужбовців;

- зменшення кількості озброєння, військової техніки та боєприпасів з одночасним проведенням заходів щодо їх утилізації;

- позбавлення Збройних Сил України від надлишкової військової інфраструктури з виконанням заходів рекультивації;

- розв'язання комплексу проблем соціальної спрямованості.

У ході зустрічі Євген Марчук також поінформував учасників заходу про хід та перспективи реформування оборонної галузі держави, докладно зупинився на пріоритетних питаннях міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони України та зовнішньополітичного курсу держави загалом.

- Світ, що стрімко змінюється, не залишає вибору Україні щодо її прагнень приєднатися до Євроатлантичної спільноти. А міжнародне співробітництво Збройних Сил України - є одним із важливих аспектів реалізації зовнішньої політики держави, який суттєво впливає на її безпеку, - наголосив Євген Марчук.

Міністр оборони подякував представникам іноземних держав за допомогу в реалізації цих складних процесів, відзначивши їх підтримку й дієву співпрацю у питаннях проведення Оборонного огляду, участі України в операціях з підтримання миру й стабільності у світі.

- Ми сподіваємося й надалі на тісне співробітництво з керівниками дипломатичних представництв та військовими аташе, що, безумовно, буде сприяти якісним зрушенням у процесі реформування Збройних Сил України, посиленню дружби, довіри та взаєморозуміння між нашими оборонними відомствами, - сказав Євген Марчук.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також