Правительство Украины планирует увеличить финансирование армии

08.12.2003, 11:51

Кабинет Министров Украины принял решение в 2004 году увеличить финансирование Вооруженных Сил Украины более чем на 20%. (укр.)

6 грудня - День Збройних Сил України. Професійне свято Української Армії, що стоїть на варті держави, а відтак - і нас із вами, громадян України.

Збройні Сили України прагнуть набути статусу армії нового ґатунку. Звичайно, шлях до зірок тернистий, однак молодій армії це цілком до снаги. Тим паче, за реальної підтримки держави.

Так, для створення нової моделі Збройних Сил України від 2004 року започатковується їх докорінне реформування і скорочення, що передбачає вжиття комплексу організаційних, економічних, соціальних та інших заходів, спрямованих на якісні та кількісні перетворення. А для втілення вищезазначеного у життя у державному бюджеті на наступний рік у порівнянні з 2003-м передбачено додатково із загального фонду 776,8 млн. грн.

Таким чином бюджетне фінансування української армії у 2004 році у порівнянні з 2003 зросте на 23,1 %, а, наприклад, у порівнянні з 2000 та 2001 роками на 178,4% та 113,9% відповідно.

Тенденції зростання видатків загального фонду для забезпечення діяльності Міністерства оборони - в наявності (див. діаграму). Як бачимо, фінансування Української Армії у 2004 р. зростає порівняно з 1999 роком у 3,1 разу. І це відбувається за умови продовження у 2004 році реальних економічних перетворень, зокрема податкової реформи, та значного збільшення фінансування соціальної сфери наступного року.

Боєздатність Збройних Сил України загартовується не тільки у спільних навчаннях з вояками НАТО, а й підчас виконання миротворчої місії у "гарячих" точках планети. Хіба це не доказ того, що молода держава має армію нового ґатунку, нового військового мислення.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також