Украинские миротворцы построили военный городок для иракских пограничников

08.12.2003, 11:43

3 декабря при участии украинских миротворцев на границе Ирака с Ираном состоялась торжественная церемония открытия нового военного городка для иракских пограничников. (укр.)

Дві стаціонарні казарми для військовослужбовців окремої роти іракської прикордонної поліції було відбудовано на новому місці менш ніж за місяць. Виконуючи програму посилення захисту державного кордону Іраку, командування 5-ї окремої механізованої бригади (омбр) прийняло рішення щодо розміщення неподалік населеного пункту Бадра спеціально створеного та підготовленого для цього поліцейського підрозділу.

Відтепер для тих, хто разом з українцями виконуватиме завдання, створено відповідні побутові умови: працює їдальня, душові, кімнати для відпочинку. В обох приміщеннях встановлено меблі, ліжка, обігрівачі, кожному іракському військовослужбовцю видано постільну білизну.

Запрошений на церемонію секретар зборів (голова сім'ї) Алі Хусейн Саачіт особисто ознайомився з розташуванням створеного українськими миротворцями табору та висловив задоволення умовами, в яких відтепер готуватимуться до служби та відпочиватимуть воїни іракської роти, загальна чисельність якої складає 194 чоловіки.

В свою чергу, командир роти Аіл Кадим Саачіт та командир взводу Аіл Саід Алі також подякували командирові 5-ї омбр генерал-майору Сергію Безлущенку за якісну підготовку військовослужбовців нової іракської армії, організацію спільної з українцями служби та щиру турботу про забезпечення належних умов для служби і відпочинку.

Планується, що у першому кварталі 2004 року виконання завдань з охорони ділянки ірако-іранського кордону, яка знаходиться в зоні відповідальності українських миротворців - провінції Васіт, буде повністю передано іракським прикордонникам.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також