В нынешнем году продолжается проект по языковой подготовке украинских военнослужащих

11.04.2003, 11:46

10 апреля в Брюсселе в штаб-квартире НАТО в рамках выполнения Целевого плана Украина-НАТО состоялось заседание Экономического комитета в формате "19+1" с Украиной (представители стран-членов Альянса и Украины). (укр.)

Під час засідання Економічного комітету були обговорені перспективи реалізації спільної програми Україна-НАТО з мовної підготовки військовослужбовців, зокрема можливості її розширення. У засіданні взяв участь голова Національного координаційного центру адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або у відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів (НЦК) О. Шикалов.

В ході зазначеного проекту Україна-НАТО майже 300 українських військовослужбовців вже пройшли навчання англійській, французькій та німецькій мовам, а також отримали допомогу у подальшому працевлаштуванні у цивільному секторі української економіки. В цей час Альянсом вивчається питання щодо залучення додаткових коштів для збільшення кількості слухачів мовних курсів та введення до їхньої програми елементів менеджменту.

О. Шикалов та керівник Економічного директорату НАТО підписали оновлену угоду "Про практичну реалізацію ініціативи НАТО щодо перепідготовки українських військовослужбовців, звільнених в запас або у відставку" на 2003 рік.

Також відбулася зустріч О. Шикалова та Глави Місії України при НАТО, Посла В. Хандогія з керівником Економічного директорату НАТО, у ході якої були обговорені питання співробітництва Україна-НАТО у сфері економіки, зокрема з питань співробітництва у сфері соціальної адаптації військовослужбовців та перепрофілювання колишніх військових баз. Того ж дня були проведені консультації Голови НКУ з експертами Економічного Директорату та Департаменту з оборонного планування НАТО.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також