Министр обороны Украины посещает Сьерра-Леоне

12.04.2003, 14:50

Министр обороны Украины лично знакомится с ходом выполнения заданий личным составом национального миротворческого контингента миссии ООН в Сьерра-Леоне. (укр.)

У ніч з 11 на 12 квітня, під час другого етапу чергової ротації особового складу 20-го окремого вертолітного загону ЗС України, що виконує завдання Місії ООН у Сьєрра-Леоне, з Миколаєва літаком Ту-154 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіатранспортна кампанія" до столиці цієї африканської країни - Фрітауну - буде відправлено 89 військовослужбовців нової ротації.

Цим же літаком до африканської країни прибуде і Міністр оборони України генерал армії України Володимир Шкідченко. Під час перебування у Сьєрра- Леоне глава українського військового відомства відвідає розташування 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону та 20-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, де особисто ознайомиться з ходом виконання українськими миротворцями завдань Місії ООН та умовами їх життєдіяльності.

Передбачається, що під час перебування на африканському континенті генерал армії Володимир Шкідченко проведе робочі зустрічі з Президентом Сьєрра- Леоне, який одночасно є і Міністром оборони країни, Ахмедом Джаном Каббою, а також з командувачем Місії ООН у Сьєрра-Леоне (UNAMSIL) генерал- лейтенантом Даніелем Опандою.

Як вже повідомляла прес-служба Міністерства оборони України, в ході першого етапу ротації, який було проведено 7-8 квітня, до Сьєрра-Леоне літаком Іл-76 було доставлено 20 військовослужбовців вертолітного загону та необхідні матеріально-технічні засоби. Всього в ході ротації буде замінено 100% особового складу 20-го окремого вертолітного загону - 110 українських миротворців.

Основу особового складу вертолітного загону нової - п'ятої - ротації складають військовослужбовці 2-ої окремої бригади армійської авіації Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України. Командиром 20-го окремого вертолітного загону ЗС України нової ротації призначено полковника Василя Чупа.

Довідка. Відповідно до Указу Президента України "Про участь України у міжнародній миротворчій операції ООН у Сьєрра-Леоне" від 8-го грудня 2000 року у березні 2001 року до 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС України приєдналися 110 військовослужбовців 20-го окремого вертолітного загону ЗС України з 4-ма вертольотами Мі-8МТ.

Серед основних завдань, що виконують українські військові вертолітники - перевезення персоналу Місії ООН та гуманітарних вантажів, евакуація поранених, виконання пошуково-рятувальних робіт, а також бойове патрулювання кордону Сьєрра-Леоне з Ліберією.

Лише за півроку виконання завдань Місії ООН українськими вертолітниками 4- ої ротації виконано 1644 польотів, перевезено біля 7 тисяч пасажирів та 176 тонн вантажів. На кордонах з Ліберією було здійснено 38 бойових патрулювань. За цей час кожний з вертолітників провів у повітрі понад 110 годин.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також