В БОЛГАРИИ ПРОШЛА ПЛАНИРУЮЩАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ УЧЕНИЙ "БРИЗ-2003"

14.04.2003, 11:30

Состав участников, сил и средств будущих многонациональных военно-морских учений в рамках программы НАТО "Партнерство во имя мира" "Бриз-2003" определяли участники главной планирующей конференции, которая прошла в в Варне. (укр.)

У болгарському місті Варна відбулася головна плануюча конференція багатонаціонального військово-морського навчання в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Бриз-2003".

У роботі конференції берали участь представники військових флотів Республіки Болгарія, Греції, Італії, США, України та Туреччини.

В ході роботи конференції було визначено склад учасників, сил і засобів майбутніх маневрів. Остаточні підсумки обговорення планується підвести під час заключної конференції, яка проходитиме також у Варні у травні поточного року.

Метою багатонаціонального військово-морського навчання "Бриз-2003", яке заплановано провести у липні цього року у територіальних водах Болгарії, визначено відпрацювання питань взаємосумісності між військовими флотами країн-учасниць та країн-партнерів НАТО під час проведення операції з підтримки миру.

Як очікується, під час маневрів військові моряки відпрацьовуватимуть завдання з проводки кораблів за тралами, конвоювання загону суден з гуманітарним вантажем, здійснення ембарго, протиракетної та протичовнової оборони, поповнення запасів у морі. Передбачається також проведення низки навчань з протиповітряної оборони, пошуку і рятування надводного судна, що потерпає від лиха, а також виконання артилерійських стрільб. Керівником навчання "Бриз-2003" призначено начальника головного штабу Військово-Морських Сил Республіки Болгарія контр-адмірала Нейко Атанасова.

Військово-Морські Сили ЗС України на майбутніх навчаннях представлятиме корвет "Вінниця".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також