Украинские верификаторы совершают наблюдательные полеты над территорией Чехии

17.04.2003, 11:28

14-18 апреля две группы украинских верификаторов проводят инспекции в рамках Договору по Открытому небу и Венскому документу 1999 года на территории Чешской Республики. (укр.)

Зокрема, перша група українських інспекторів на чолі з начальником відділу Управління верифікації Генерального штабу ЗС України полковником Федором Цимбалюком здійснить спостережний політ на літаку ескадрильї "Блакитна стежа" Ан-30Б над зазначеними районами Чеської Республіки за маршрутом, загальна довжина якого складає біля 800 кілометрів.

Це другий спостережний політ в цьому році, який проводять представники верифікаційної структури нашої держави над країнами-членами Договору з відкритого неба.

Друга група українських інспекторів, яку очолює начальник групи Управління верифікації Генерального штабу ЗС України підполковник Ігор Миколаєнко, проведе інспекцію об'єктів контролю на території цієї країни в рамках Віденського документу 1999 року.

Це також друга в цьому році інспекційна перевірка за Віденським документом, яку проводитимуть на території держави-учасниці Договору представники української верифікаційної структури. Взагалі, у 2003 році пасивна та активна квоти України за Віденським документом 1999 року складають по 3 інспекції та 2 візити за оцінкою інформації.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також