Украинские военные примут участие в многонациональных учений "Кооператив ингейджмент-2003"

03.04.2003, 11:04

Представители Главного командования Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины приняли участие в главной планирующей конференции многонациональных тактических учений "Кооператив ингейджмент-2003". (укр.)

У хорватському місті Спліт проходила головна плануюча конференція з підготовки до проведення багатонаціонального тактичного навчання Військово-Морських Сил у рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру" "Кооператив інгейджмент-2003".

В ході конференції, в якій брав участь представник Головного командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, визначалась кількість учасників, а також склад сил і засобів майбутніх маневрів. Остаточні підсумки обговорення буде підведено на заключній конференції, яка також відбудеться в Хорватії у травні поточного року.

Багатонаціональне тактичне навчання "Кооператив інгейджмент-2003" заплановано провести у вересні цього року в територіальних водах Хорватії.

Під час маневрів військові моряки країн-членів та країн-партнерів НАТО відпрацьовуватимуть дії в ході проведення спільних пошуково-рятувальних операцій і операцій з розмінування. Зокрема, надання допомоги кораблю або аварійному підвідному човну, що зазнали лиха, боротьби з пожежею, пошуку і розмінування вибухонебезпечних предметів.

Конференція тривала до 2 квітня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також