Иностранные верификаторы провели инспекцию объектов в Крыму

07.04.2003, 11:59

Инспекцию объявленных объектов контроля по Договору об обычных вооруженных силах в Европе проводит на территории Украины многонациональная инспекционная группа. (укр.)

В Україні, відповідно до Договору про звичайні збройні сили в Європі (ЗЗСЄ), проводила свою роботу багатонаціональна інспекційна група.

Дев'ять офіцерів верифікаційної структури Збройних Сил Італії та представники Німеччини, Канади і Греції на чолі з полковником Клаудіо Колтеллі провели інспекції двох оголошених місць на території АР Крим.

Інспекція, що тривала до 5 квітня, була першою у 2003 році та ювілейною - п'ятисотою - яка здійснюється на об'єктах контролю України іноземними інспекторами країн-учасниць Договору ЗЗСЄ починаючи з 1992 року.

"Інспекційний" рік за Договором ЗЗСЄ розпочався 17 березня, а пасивна та активна квоти України у цьому році складають по 21 інспекції.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також