Визит Министра обороны Турции в Украину

14.05.2003, 10:52

С 12 по 15 мая, в соответствии с планом международного сотрудничества Министерства обороны Украины на 2003 год, в Украине с официальным визитом находится турецкая военная делегация во главе с Министром Национальной обороны Турецкой Республики Мехмедом Веджди Гьонюлем. (укр.)

12 травня у Міністерстві оборони України відбулася церемонія офіційної зустрічі Міністра Національної оборони Турецької Республіки та зустріч віч-на-віч Міністра оборони України генерала армії України Володимира Шкідченка з паном Мехмедом Веджді Гьонюлем. Потім у складі офіційних делегацій сторони провели переговори, в ході яких обговорили питання поглиблення двостороннього співробітництва між військовими відомствами України та Турецької Республіки.

13 травня програмою візиту Міністра Національної оборони Турецької Республіки пана Мехмеда Веджді Гьонюля були передбачені його зустрічі з Президентом України Леонідом Кучмою, Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем та Міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком.

Під час перебування у Києві турецька військова делегація також відвідала Національну академію оборони України, Київський військовий ліцей імені Івана Богуна та Меморіальний комплекс "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років".

14 травня турецька військова делегація перебуватиме в Криму, де заплановано виступ Міністра Національної оборони Турецької Республіки в Сімферополі на семінарі "Різноманітність культур в НАТО: зміцнюючи безпеку разом", зустріч глави оборонного відомства Турецької Республіки з головою Меджлісу кримсько-татарського народу та участь у брифінгу виконуючого обов'язки Головнокомандувача Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірала Валерія Сичовим. Також заплановано зустріч з Головою Ради Міністрів Автономної Республіки Крим.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також