В ЯВОРИВСКОМ УЧЕБНОМ ЦЕНТРЕ ГОТОВЯТ ИНСТРУКТОРОВ-МИРОТВОРЦЕВ

28.05.2003, 12:03

В Яворивском учебном центре "Партнерство во имя мира" проходят курсы по подготовке инструкторов-миротворцев взводных и ротных звеньев. (укр.)

На Яворівському полігоні Західного оперативного командування розпочались чотирьохтижневі курси миротворчого спрямування з підготовки інструкторів взводної та ротної ланок. Заняття, в яких задіяно близько 30 українських військовослужбовців, триватимуть до 13 червня 2003 року.

Слід зазначити, що у січні поточного року на Яворівському навчальному центрі "Партнерство заради миру" відбувались підготовчі курси, які з українськими офіцерами, прапорщиками та сержантами проводили британські радники та інструктори. Нині представники Британської групи військових радників та інструкторів уорент офіцер 2-го класу Фріман та сержант Осборн лише спостерігають саме за роботою винятково українських інструкторів.

У перший - теоретичний тиждень занять - військові детально ознайомляться з відомостями щодо операцій з підтримки миру, опанують основи патрулювання, дізнаються як правильно проводити обшук людей та транспортних засобів при затриманні. Протягом наступних двох тижнів відпрацьовуватимуться дії патруля при зіткненні з агресивно налаштованими особами, а також дії військовиків у разі виявленні мінних загороджень.

По завершенні навчання військові отримають з рук британських колег сертифікати встановленого зразка.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також