Корвет "Луцк" примет участие в учениях "Черноморское партнерство-2003"

22.05.2003, 11:18

Украинские военные моряки примут участие в учениях "Черноморское партнерство-2003", которое проходит в территориальных водах Турции. (укр.)

21-22 травня в місті Стамбул (Туреччина) представник Головного командування Військово-Морських Сил ЗС України братиме участь у головній плануючій конференції з підготовки навчання "Чорноморське партнерство-2003".

У ході конференції учасники обговорять зміст і етапи майбутнього навчання, місце проведення, склад сил і засобів, порядок організації зв'язку, план розвитку обстановки і бойові розпорядження на кожен епізод.

Метою навчання є удосконалення майстерності та поглиблення співробітництва між військово-морськими силами чорноморських країн, продовження взаємодії в рамках програми "Партнерство заради миру".

Планується, що в ході навчання військові моряки відпрацюють такі навчальні задачі, як тактичне маневрування кораблів, передача вантажу на ходу, ведення протиповітряної і протикорабельної оборони, проводка за тралами, артилерійська стрільба по морській і повітряній цілям, пошук і порятунок людини, що опинилась за бортом, пошук і спостереження підводного човна, контроль судноплавства (ембарго).

Організатором "Чорноморського партнерства", яке щорічно проводиться в турецьких територіальних водах, є ВМС Туреччини. У ньому беруть участь кораблі класів "фрегат", "корвет" і "тральщик". Цьогорічне навчання заплановано провести у вересні 2003 року.

Передбачається, що від ВМС Збройних Сил України в них братиме участь корвет "Луцьк".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також