В Бельгии состоялся международный семинар верификаторов

29.05.2003, 11:24

В рамках комитета НАТО по координации вопросов верификации в Брюсселе прошел международный семинар, в котором приняла участие украинская военная делегация. (укр.)

26-28 травня в Брюсселі (Королівство Бельгія) тривав триденний міжнародний семінар у рамках комітету НАТО з координації питань верифікації, в якому брав участь керівний склад верифікаційних структур європейських країн, США та Канади. Українську делегацію на цьому форумі очолював начальник управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Гончаренко.

На семінарі було підбито підсумки верифікаційної діяльності за 2002 рік, розглянуто проблемні питання та скоординовано заходи на 2003 рік.

Слід зазначити, що до верифікаційних груп країн, що входять до Дейтонської угоди, Віденського документу та договору з "Відкритого неба" входять військовослужбовці різних армій. Наприклад, під час інспекційної перевірки армії Румунської республіки у складі української верифікаційної групи був офіцер з Німеччини. А наступного тижня український офіцер увійде до складу італійської верифікаційної групи, яка перевірятиме болгарські збройні сили.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також