Военнослужащие 17 стран готовятся к учениям "Щит мира-2003"

16.05.2003, 11:57

Во Львове проходит заключительная конференция по планированию многонациональных учений "Щит мира-2003". (укр.)

12-16 травня відповідно до плану міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони України на 2003 рік від у львівському готелі "Дністер" відбувається заключна конференція з планування багатонаціонального навчання "Щит миру-2003".

Передбачено розгляд та узгодження замислу проведення навчання, його правової бази. Будуть конкретизовані сили та засоби, що залучатимуться до маневрів від країн-учасниць. Планується остаточно вирішити усі питання всебічного забезпечення навчання, затвердити плани проведення навчання та керівництво штабу навчання, узгодити його фінансові аспекти та підписати меморандум взаєморозуміння.

13-14 травня військові провели рекогносцировку на Об'єднаному навчальному центрі "Партнерство заради миру" та аеродромі "Скнилів".

У конференція беруть участь близько ста військовослужбовців з 17 країн світу, а саме: Австрії, Азербайджану, Білорусії, Болгарії, Вірменії, Греції, Грузії, Канади, Казахстану, Латвії, Молдови, Польщі, Словаччини, Сполучених Штатів Америки, Румунії, Франції та України.

Головують на конференції співкерівники майбутнього навчання - бригадний генерал Джеймс КОМБС з Сухопутних військ Національної гвардії Каліфорнії США та начальник штабу 38-го армійського корпусу Західного ОК Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Геннадій Воробйов .

У навчаннях "Щит миру - 2003", що відбудуться на території Яворівського полігону у липні місяці, планується задіяти до 1000 військових, зокрема від Збройних Сил України близько 300 військовослужбовців та 200 одиниць військової та спеціальної техніки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також