Украинские военные инспектора проверяют объявленные объекты в Румынии

20.05.2003, 11:22

Группа украинских верификаторов проводит на территории Румынии инспектирование объявленных объектов по Договору об обычных вооруженных силах в Европе. (укр.)

19-23 травня в рамках Договору про звичайні Збройні сили в Європі (ЗЗСЄ) група українських верифікаторів здійснює інспектування оголошених об'єктів контролю на території Румунії.

Українські інспектори на чолі із начальником Регіонального центру реалізації договорів у Південному оперативному командуванні полковником Олегом Погібко проводять інспекції двох оголошених об'єктів у Східній частині Румунії. До складу української інспекційної групи також входять представники Німеччини та Польщі.

З початку "інспекційного" року за Договором ЗЗСЄ, який розпочався 17 березня, Україна проведе 11 інспекцій об'єктів збройних сил іноземних держав. Загалом же активна квота України у 2003 році складає 21 інспекцію.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також