Украинские военные показали класс

03.05.2003, 12:09

"Украина - надежный и серьезный партнер, а ее военнослужащие - высокоподготовленные профессионалы" - отметил бригадный генерал Корнел Уилсон, подводя итоги учений 19-го отдельного батальона радиационной, химической и биологической защиты Вооруженных Сил Украины, которое недавно проходило в Кувейте. (укр.)

На адресу командира 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС України, що знаходиться з гуманітарною місією у Кувейті, надійшов лист від американського бригадного генерала Корнела Уілсона, який спостерігав за перебігом показового тактико-спеціального навчання українського хімічного підрозділу, що нещодавно відбулося на території польового табору Кемп-Арифжан.

Корнел Уілсон у своєму листі висловив захоплення професійними діями особового складу 19-го окремого батальйону РХБ захисту та високими показниками під час проведення показового тактико-спеціального навчання.

У листі, зокрема, зазначається, що в ході навчання особовий склад українського підрозділу виявив та продемонстрував професійну організованість, злагодженість і колективізм, що необхідні для досягнення мети.

"Батальйон перевірявся за всіма критеріями, а результати відповідали або перевищували нормативи, як за часом, так і по якості виконання. Штаб українського підрозділу функціонував чітко і злагоджено та оперативно і своєчасно реагував на зміни обстановки. Вам вдалося домогтися від підлеглих колективної роботи на всіх рівнях", - зазначив у листі бригадний генерал Корнел Уілсон.

Він також зазначив, що за оцінками представників штабу та спостерігачів в ході навчання українські військовослужбовці продемонстрували високу професійну у питаннях проведення РХБ розвідки, санітарної обробки особового складу, спеціальної обробки техніки і місцевості.

Особливо було підкреслено рішучість і вольові якості українських військових, їх готовність виконувати поставлені задачі, незважаючи на складну обстановку. Адже під час навчання вони виконували свої обов'язки в повному комплекті хімічного захисту при температурі повітря близько + 40(С.

"Ми все більш переконуємося в тому, що Україна справді є надійним і серйозним партнером, а її воїни - добре підготовлені професіонали. Я буду радий вітати будь-яку можливість працювати і проводити тренування поруч з вашими відмінними солдатами на території всієї зони відповідальності", - наголосив бригадний генерал К. Уілсон.

24 квітня у Кувейті, на території польового табору Кемп-Арифжан, відбулося показове тактико-спеціальне навчання 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС України

За перебігом навчання спостерігали Надзвичайний та Повноважний посол України у Державі Кувейт Анатолій Бурлаков, представники командування підрозділів РХБ захисту з Чехії, Словакії, Німеччини, США та Румунії, які також дислокуються у Кувейті.

В ході показового навчання особовий склад українського батальйону РХБ захисту у спекотних кліматичних умовах продемонстрував свою спроможність виконувати у стислі терміни завдання з ліквідації наслідків застосування зброї масового ураження. Зокрема, українські військові хіміки проводили активну радіаційну та хімічну розвідки, здійснювали заходи з дегазації умовно забруднених місцевості, техніки та озброєння, санітарну обробку особового складу тощо.

Особливу увагу під час навчання було приділено спроможності керівництва батальйону приймати рішення під час різкої зміни обстановки.

Іноземні спостерігачі звернули увагу на широкий спектр можливостей особового складу, техніки та озброєння українського батальйону. Особливо вразила присутніх експертів мобільність батальйону, його спроможність виконувати в стислі терміни надзвичайно великий обсяг завдань.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також