Продолжается призывная компания "Весна-2003"

07.05.2003, 10:50

Во время призывной компании "Весна-2003" из рядов Вооруженных Сил Украины уже уволено 42% военнослужащих и призвано почти 44% юношей. (укр.)

Другий місяць триває робота призовних комісій в районах та областях України. Її було розпочато 1 квітня і планується завершити 31 травня, разом з відправкою до війська останнього призовника.

Станом на 5 травня майже 44% юнаків вже призвано, а 42% військовослужбовців - звільнено з лав Збройних Сил України у запас.

Відповідно до Указу Президента України, цієї весни до всіх військових формувань (Збройні Сили, МВС, МНС, Прикордонні війська та СБУ) буде відправлено 41275 чоловік. Збройні Сили України поступово зменшують обсяги призову на строкову військову службу і цієї весни буде призвано 30000 юнаків, що на 2000 чоловік менше, ніж восени 2002 року.

Відповідно до українського законодавства, всі військовослужбовці при звільненні в запас отримають належне грошове забезпечення - вісім посадових окладів, що становитиме 100-160 гривень в залежності від посади та звання. Кошти для цього виділено в повному обсязі, всі виплати проходять у встановлені терміни, згідно з планом звільнення.

Із загальної кількості призовників, які поповнять лави Збройних Сил цієї весни, біля 30% новобранців буде направлено до навчальних центрів для підготовки молодших спеціалістів, а решту - безпосередньо у військові частини. При цьому пріоритет віддається укомплектуванню з'єднань і військових частин, що входять до складу Об'єднаних сил швидкого реагування.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також