Командир украинских миротворцев выступил по местному телевидению в Ираке

22.08.2003, 11:54

Командир 5-й отдельной механизированной бригады генерал майор Сергей Безлущенко выступил в Ираке по местному телевидению и встретился с губернаторами, духовными лидерами и руководством политических партий и движений иракской провинции Васит. (укр.)

З метою створення сприятливої обстановки навколо українського миротворчого контингенту зі складу міжнародних стабілізаційних сил в Республіці Ірак командир 5-ї окремої механізованої бригади генерал-майор Сергій Безлущенко зустрівся з губернаторами, керівництвом політичних партій, рухів і духовними лідерами іракської провінції Васіт. Він пояснив мету перебування українського контингенту у провінції Васіт та розповів про завдання, що будуть вирішувати українці. Зі свого боку місцеві лідери дружелюбно зустріли українського командира та погодилися із необхідністю перебування миротворчого контингенту з України.

Крім того, Сергій Безлущенко декілька разів виступив по місцевому телебаченню. При цьому він зробив наголос, що на український контингент покладатимуться перш за все завдання щодо збереження та підтримання громадського порядку і спокою у провінції Васіт.

Перед кожним виходом на виконання оперативних задач командир 5-ї омбр генерал-майор Сергій Безлущенко особисто інструктує всіх військовослужбовців, які залучаються до цих завдань. В першу чергу особлива увага зосереджується на дотриманні заходів безпеки та обов'язковому урахуванні місцевих законів, звичаїв і традицій.

Слід зазначити, що з моменту прибуття українського контингенту до Республіки Ірак жодних ворожих дій у бік українських миротворців не спостерігалося.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також