Украинские миротворцы провели обучение в Сьерра-Леоне военных из Замбии

30.08.2003, 12:19

Украинские инструкторы национального контингента Миссии ООН в Сьерра-Леоне завершили подготовку 54 замбийских миротворцев. (укр.)

Протягом двох тижнів на території базового табору українського національного контингенту Місії ООН у Сьєрра-Леоне тривала підготовка 54 військовослужбовців із Замбії.

Навчальна програма підготовки замбійських миротворців включала в себе проведення теоретичних занять з вивчення матеріально-технічної частини бронетанкової і автомобільної техніки, отримання практичних навичок з водіння техніки та проведення стрільб з БТРів.

З метою успішного виконання навчальної програми командуванням 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС України було створено належні умови. Зокрема, підготовлено польові навчальні класи, відпрацьовано маршрути водіння автомобілів на автодромі, облаштовано директрису для проведення стрільб із БТРів. Після кожного етапу підготовки українські інструктори проводили тестування. А завершальним етапом навчальної програми стали іспити та стрільби з БТРів командирів екіпажів на полігоні армії Сьєрра-Леоне.

У вільний від навчання час замбійські військові ближче познайомилися з умовами служби та проживання українських колег, а також взяли участь у змаганнях з футболу та волейболу.

По завершенні програми підготовки замбійським військовим в урочистій обстановці було вручено українські сертифікати. На добру згадку про час, що об'єднав військовослужбовців з двох різних континентів, відбулося фотографування колег-миротворців.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також