Определены зоны ответственности двух украинских батальонов в Ираке

23.08.2003, 12:50

В Ираке определены зоны ответственности двух украинских батальонов 5-й отдельной механизированной бригады Вооруженных Сил Украины. (укр.)

В українському миротворчому контингенті зі складу міжнародних стабілізаційних сил в Республіці Ірак триває передача повноважень, об'єктів патрулювання та охорони від 3-го батальйону морської піхоти США особовому складу 5-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Передбачається, що до 25 серпня українські та американські військові будуть виконувати завдання у зоні відповідальності спільно. З 25 до 28 серпня до спільного несення службі з боку американців будуть залучатися лише інструктори. Далі українські миротворці здійснюватимуть патрулювання та охоронну визначених об'єктів самостійно.

Після рекогносцировки та огляду місць виконання завдань визначено пункти дислокації 51-го та 52-го механізованих батальйонів. Зокрема, особовий склад 51-го омб, що відповідатиме за ділянку іраксько-іранського кордону, планується розташувати у прикордонному форті в районі населеного пункту Бадра.

Військовослужбовці 52-го батальйону будуть дислокуватися на базі військової частини колишніх збройних сил Іраку, неподалік населених пунктів Ель-Азазія та Ель-Сувайра. В цьому районі українські миротворці охоронятимуть склади із боєприпасами та здійснюватимуть патрулювання.

Американські морські піхотинці, які передають ці об'єкти українцям, діляться досвідом щодо особливостей несення служби, організації зв'язку, порядку застосування зброї, тилового забезпечення та іншими організаційними деталями, які можуть стати у нагоді.

Планується, що 21-22 серпня група офіцерів управління 5-ї омбр візьме участь у дводенних інструктивних заняттях, що відбудуться у штабі багатонаціональної дивізії "Південь-Центр" (м. Вавілон). Цими ж днями відбудеться нарада з представниками органів місцевої влади міста Ель-Кут.

Решта особового складу буде продовжувати обладнання місць базування, обслуговувати техніку, а також готуватися до виконання завдань за призначенням.

Кліматичні умови в зоні відповідальності українського миротворчого контингенту залишаються складними (температура повітря вночі + 29оС, вдень + 45оС, температура ґрунту до + 54оС).

Стан здоров'я особового складу задовільний. На даний час хворих у 5омбр немає.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також