В Венеции проходит симпозиум командующих ВМС стран Средиземного и Черного морей

12.10.2004, 11:27

Вопросы безопасности морского сообщения и развития дальнейшего сотрудничества обсудят участники 5-о регионального симпозиума командующих Военно-Морских Сил стран Средиземного и Черного морей. (укр.)

12-15 жовтня в італійському місті Венеція проходитиме 5-й регіональний симпозіум командувачів Військово-Морських Сил країн Середземного та Чорного морів.

Як очікується, у заході крім командувачів військових флотів країн Середземноморського та Чорноморського регіонів візьмуть участь представники НАТО, ОБСЄ, а також керівний склад міністерства оборони та генерального штабу збройних сил Італійської Республіки.

Нашу державу на цьому представницькому заході представлятиме Головнокомандувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Ігор Князь.

Передбачається, що в ході проведення симпозіуму його учасники обговорюватимуть питання безпеки морських сполучень у Середземному та Чорному морях, а також проаналізують сучасний стан співробітництва та шляхи його подальшого розвитку.

Крім того, під час зустрічі розглядатиметься питання участі Військово-Морських Сил ЗС України у навчаннях країн-членів та партнерів НАТО "Активні зусилля", які заплановано провести в наступному році у Середземному морі.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також