Визит украинских верификаторов в Венгрию

15.10.2004, 12:13

Украинские верификаторы инспектируют военный объект на территории Венгерской Республики. (укр.)

Група українських верифікаторів на чолі з начальником Центру забезпечення реалізації договорів щодо скорочення озброєнь (м. Львів) полковником Євгеном Завальним здійснює візит з оцінки інформації на території Угорської Республіки. Перевірці підлягає військовий об'єкт, дислокований у зоні дії двосторонньої Угоди між Урядами України та Угорщини щодо зміцнення заходів довіри і безпеки, розвитку двосторонніх військових зв'язків.

Відповідно до цієї міжурядової угоди кожна сторона може виконати по одному інспектуванню району та одному візиту з оцінки інформації до країни-сусіда.

Візит з оцінки інформації до Угорщини триватиме до 16 жовтня.

Двосторонні угоди, які було підписано у розвиток Віденського документу 1999 року, регламентують комплекс заходів щодо зміцнення мір довіри, обмежують певні види військової діяльності та передбачають обмін інформацією між країнами-учасницями про проведення великомасштабних військових навчань.

Крім Угорської Республіки, подібні двосторонні Угоди нашою державою було підписано з урядами Словацької Республіки та Республіки Білорусь.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також