Проходят консультации по использованию военно-транспортной авиации Украины в интересах Нидерландов

07.10.2004, 12:10

В Гааге представители Воздушных Сил Вооруженных Сил Украины проводят консультации относительно возможностей военно-транспортной авиации Украины в интересах Королевства Нидерландов. (укр.)

5 жовтня у м. Гаазі представники штабу Повітряних Сил ЗС України розпочали консультації щодо можливостей використання військово-транспортної авіації України в інтересах Королівства Нідерландів. Передбачається, що в обговоренні питань співробітництва візьме участь Надзвичайний і Повноважний посол України в Королівстві Нідерланди Д. Марков.

Українська військова делегація ознайомиться з організацією та завданнями військово-повітряних сил Королівства Нідерланди, зокрема, особливостями та поглядами щодо застосування військово-транспортної авіації. Зі свого боку, українські військовослужбовці презентують своїм нідерландським колегам можливості військово-транспортної авіації України.

Українські авіатори відвідають центр управління та базу ВПС Нідерландів "Ейндховен", а також транспортну ескадрилью, де ознайомляться з організацією і завданнями підрозділів та льотно-технічними даними літаків, що є на озброєнні.

Також представники штабу Повітряних Сил ЗС України візьмуть участь у низці брифінгів та дискусій, які проходитимуть у Європейському центрі авіаційних перевезень та у центрі координації повітряних перевезень операції ISAF.

За підсумками візиту українські фахівці продовжать вивчення можливостей використання військово-транспортної авіації України для повітряних перевезень в інтересах Королівства Нідерландів та нададуть необхідні пропозиції.

Візит української авіаційної військової делегації до Королівства Нідерланди триватиме до 7 жовтня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також