Подписано украинско-иракское соглашение о военном сотрудничестве

08.10.2004, 11:56

Между военными ведомствами Украины и Республики Ирак подписано Соглашение "О двустороннем сотрудничестве". (укр.)

7 жовтня в рамках візиту в Україну представники іракської військової делегації на чолі з генеральним секретарем Міністерства оборони Республіки Ірак паном Брускою Нурі Шавейзом відвідали Національну академію оборони України.

Під час відвідування Національній академії оборони України відбулася урочиста церемонія підписання Угоди між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Республіки Ірак "Про двохстороннє співробітництво".

Угоду підписали з української сторони - заступник міністра оборони України Ігор Тимофєєв, з іракської - генеральний секретар Міністерства оборони Республіки Ірак пан Бруска Нурі Шавейз.

- З підписанням цієї Угоди ми розпочали повноцінний процес двостороннього співробітництва між двома країнами, - повідомив після підписання Угоди заступник міністра оборони України Ігор Тимофєєв.

У свою чергу генеральний секретар Міністерства оборони Республіки Ірак пан Бруска Нурі Шавейз зазначив, що фактично процес співробітництва між двома країнами розпочався із участі українського миротворчого контингенту в процесі налагодження миру та стабільності в Іраку.

- З підписанням цього документу ми поглиблюємо наше співробітництво, і я сподіваюся, що цей документ стане першим вагомим кроком до підписання Угоди про співробітництво між Урядами наших держав, - підкреслив пан Бруска Нурі Шавейз.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також