Вооруженные Силы Украины финансируются стопроцентно

08.10.2004, 11:56

За 9 месяцев текущего года на содержание Министерства обороны Украины из государственного бюджета выделено 3 млрд. 310 млн. грн., або 100% к утвержденным назначениям на этот период. (укр.)

Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2004 рік" фінансування Збройних Сил України збільшено на 970 млн. грн. і становить понад 5 млрд. грн. Зокрема:

- 314,5 млн. грн. передбачено спрямувати на заходи із скорочення та реформування військових підрозділів, підготовку об'єднаних сил швидкого реагування, передачу (ліквідацію) військових містечок, рекультивацію земель, зберігання зброї, боєприпасів і вибухових речовин та їх утилізацію, а також - на виплату грошової допомоги військовослужбовцям при звільненні;

- 283 млн. грн. підуть на підвищення рівня озброєності та підтримку оборонно-промислового комплексу (на створення і закупівлю літака АН-70, модернізацію танків Т-64Б, добудову військових кораблів);

- 225,2 млн. грн. буде витрачено на заходи соціального характеру;

- 304,4 млн. грн. передбачено виділити на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців, у тому числі тих, які будуть звільнятися, що на 19,5 млн. грн. більше, ніж торік.

Збільшення фінансування зазначених заходів здійснюється у рамках Цільового плану Україна-НАТО на 2004 рік.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також