Ситуация с приватизацией польского меткомбината "Гута Честохова" остается в прошлом

01.04.2004, 11:56

Во время визита в Киев Президент Польши Александр Квасневский встретился с премьер-министром Украины Виктором Януковичем. (укр.)

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович висловлюється за розширення співробітництва з Польщею у торгівельно-економічній сфері та сподівається, що ситуація з приватизацією польського металургійного комбінату "Гута Честохова" залишилася в минулому.

Ці питання обговорювались у вівторок в Києві під час зустрічі Віктора Януковича з Олександром Кваснєвським, який перебуває в українській державі з нагоди відкриття року Польщі в Україні.

"Я вважаю, що прийшов час, коли ми повинні перейти на більш активні торгівельно-економічні відносини", - сказав прем'єр-міністр України по завершенню зустрічі в інтерв'ю польським журналістам.

Глава Уряду також висловився за залучення інвестицій - як польських в Україну, так українських в Польщу. При цьому Віктор Янукович зазначив, що рівень довіри бізнесменів росте. "Назріла необхідність побудови нової моделі співробітництва, основу якої будуть визначати, перш за все, інвестиційно-коопераційні зв'язки, а також реалізація спільних масштабних інвестиційних проектів", - заявив Віктор Янукович.

Водночас прем'єр-міністр зауважив, що ситуація, яка склалася в ході приватизації металургійного комбінату "Гута Честохова", була сприйнята українським бізнесом як негативний сигнал. У зв'язку з цим він висловився за прозорість, відповідність приватизаційних процесів світовим стандартам та мінімізацію впливу чиновництва.

"Дуже важливо, що президент Польщі особисто втрутився у це питання і ми сподіваємося, що справедливість буде відновлена", - підкреслив Віктор Янукович.

Прем'єр-міністр зазначив що, за словами Олександра Кваснєвського, польська сторона призупинила попереднє рішення щодо переможця у приватизації "Гута Честохова". "Президент Кваснєвський пообіцяв, що процес приватизації комбінату буде прозорим. Сьогодні цей процес починається спочатку", - наголосив глава українського уряду.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також