Состоялась встреча председателя Верховной Рады со спикером парламента Финляндии

28.04.2004, 10:43

27 апреля в рамках официального визита делегации Верховной Рады Украины во главе с председателем украинского парламента Владимиром Литвином, состоялась его встреча со спикером Эдускунти Финляндской Республики Пааво Липпоненом. (укр.)

"Ваш візит дуже важливий як для парламенту, так і для народу Фінляндії", - заявив на початку зустрічі П. Ліппонен. Він повідомив, що "ми дуже зацікавлені у розвитку відносин між нашими країнами, зокрема, на парламентському рівні". За словами спікера, Україна для Фінляндії є дуже важливою державою і , на його переконання, "у нас великі можливості для співпраці".

В свою чергу, В. Литвин заявив, що Верховна Рада України надає великого значення розвитку і зміцненню співпраці з Фінляндією. Він висловив сподівання, що така співпраця, зокрема, на рівні парламентів "не буде обмежуватись лише візитами, що ми налагодимо тісні взаємини на рівні комітетів і фракцій". "Я думаю, ця робота буде на користь не лише наших країн, а й всього європейського співтовариства", - сказав В. Литвин.

Він повідомив про внутрішньополітичну та економічну ситуацію в Україні. Керівник українського парламенту зазначив, що "для нас вкрай важливо синхронізувати політичні і економічні зміни, і в цьому плані критично важливими будуть президентські вибори".

За словами В. Литвина, вибори покажуть, в якому напрямі Україна розвиватиметься найближчі десять років і в осяжній перспективі". "Це вибори не просто глави держави, а векторів розвитку України", - сказав В. Литвин. За його словами, "ми зацікавлнні, щоб вибори відбулись прозоро і демократично".

В. Литвин зазначив, що за цих обставин зростають роль і відповідальнісь парламенту. П. Ліппонен в свою чергу зазаначив, що Фінляндія з великою зацікавленістю спостерігатиме за перебігом президентських виборів в Україні.

В. Литвин також повідомив про склад і законотворчу роботу Верховної Ради. Сторони обмінялись інформацією щодо виборчого законодавства та організації виборчого процесу.

Зустрічі в розширеному складі передувала зустріч В. Литвина і П. Ліппонена у вузькому колі. Під час зустрічі у вузькому колі П. Ліппонен заявив, що Фінляндія виступає за "наближення країн Балтійського регіону до України".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також