МВФ отмечает экономический рост в Украине

26.04.2004, 14:37

С 21 по 25 апреля официальная делегация Украины во главе с министром экономики и по вопросам европейской интеграции Украины Николаем Деркачем посетила США. (укр.)

Основною метою візиту була участь у весняних засіданнях Керуючих Світового банку і МВФ. У рамках візиту, 22 квітня 2004 року, українська делегація провела низку зустрічей з керівництвом та фахівцями Міжнародного валютного фонду.

"Міжнародний Валютний Фонд надзвичайно задоволений (deeply satisfied) стабільними макроекономічним станом, а також стрімким економічним зростанням, що спостерігається в Україні впродовж останніх років," - зазначила під час зустрічі виконуюча обов'язки Директора-розпорядника МВФ Анне Крюгер. За її словами, "співпраця Фонду з Україною в рамках затвердженої 29 березня 2004 року програми "упереджувальний стенд-бай" спрямована на вироблення спільної стратегії для уникнення потенційних ризиків для української економіки, що можуть з'явитись у майбутні періоди під впливом змін у світовій кон'юнктурі".

Пані Крюгер також обмінялася з українською стороною думками щодо поглиблення структурних змін в українській економіці, реформування банківської системи та подальшого вдосконалення фіскальної та бюджетної політики.

Питання продовження реформування податкової системи на тлі сталих макропоказників України обговорювались з директором Європейського департаменту МВФ Майклом Депплером.

Крім цього, у контексті запланованого на травень 2004 року візиту місії МВФ в Україну українська делегація провела інтенсивні консультації з членами місії на чолі з Еммануелем Менсбрюгге. Основний наголос був зроблений на обговоренні заходів з реалізації програми "упереджувальний стенд-бай".
По материалам пресс-релиза Министрства экономики и по вопросам европейской интеграции Украины.

Читайте також