Состоялось заседание Руководящего комитета Проекта ГУУАМ по содействию торговле и транспортированию

22.04.2004, 11:21

20-21 апреля в Министерстве иностранных дел Украины было проведено первое заседание Руководящего комитета Проекта ГУУАМ по содействию торговле и транспортированию при участии делегаций Азербайджана, Грузии, Молдовы и Украины. (укр.)

Українську делегацію на засіданнi Керівного комітету Проекту ГУУАМ зі сприяння торгівлі та транспортуванню (КК ПСТТ) очолив представник Керівного комітету від України, заступник Голови Державної митної служби України Анатолій Педешко.

Керівний комітет узгодив Регіональну стратегію та План дій з реалізації Проекту зі сприяння торгівлі та транспортуванню і рекомендував їх до розгляду на засіданні Ради Міністрів закордонних справ ГУУАМ, яке проходитиме у травні 2004 р. в м. Тбілісі. Проект зі сприяння торгівлі та транспортуванню є складовою частиною Рамкової програми ГУУАМ-США та ставить на меті, зокрема, розбудову інфраструктури пунктів пропуску, гармонізацію митного законодавства та приведення його у відповідність до міжнародних стандартів, удосконалення системи підготовки персоналу митних та прикордонних служб держав-учасниць ГУУАМ тощо.

В ході засідання КК ПСТТ проведено міжнародний семінар з питань практики реалізації проектів зі сприяння торгівлі та транспортуванню за участю представників США, Єврокомісії, країн-учасниць Ініціативи співробітництва в Південно-Східній Європі (SECI), ОБСЄ та інших.

За результатами засідання Керівного комітету було підписано протокол, а також досягнуто домовленості провести наступну зустріч в м. Баку.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також