Состоялась встреча президентов Украины и Грузии

27.04.2004, 14:22

Президент Украины Леонид Кучма провел встречу с Президентом Грузии Михайлом Саакашвили, который находится в Украине с официальным визитом. (укр.)

Серед основних цілей візиту Михайла Саакашвілі до України - продовження характерного для україно-грузинських відносин постійного політичного діалогу на найвищому рівні та подальше зміцнення відносин особливого партнерства між двома країнами.

Під час зустрічі сторони обговорили низку питань україно-грузинського співробітництва як у двосторонньому вимірі, так і в рамках міжнародних та регіональних організацій. Окрему увагу було приділено співпраці в рамках ГУУАМ, в якому Грузія наразі головує.

Серед питань економічного блоку президенти приділили увагу обговоренню шляхів закріплення позитивних тенденцій, які останнім часом домінують в україно-грузинській торгівлі. Вони також обговорили можливість реалізації спільних двосторонніх економічних проектів, зокрема в транспортній та енергетичній галузях.

Глави держав розглянули гуманітарний вимір україно-грузинської співпраці, зокрема питання належного забезпечення потреб української та грузинської національних меншин в обох країнах.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також