Президент Украины отбыл с визитом в Польшу

29.04.2004, 11:35

Сегодня, 29 апреля, Президент Украины Леонид Кучма отбыл с официальным визитом в Республику Польша. (укр.)

Метою візиту глави української держави до Польщі є участь у засіданні Європейського економічного саміту з нагоди вступу до Європейського Союзу десяти нових країн.

Цьогорічні засідання саміту присвячені обговоренню теми "Європа - розширення і далі за ним". Передбачається розглянути проблемні питання нинішнього етапу розширення ЄС та плани щодо подальшого розширення організації, актуальні питання розвитку економічного співробітництва в Європейському регіоні, зміцнення стабільності та безпеки в Європі, підвищення конкурентоспроможності європейських держав в умовах глобалізації, розбудови економічної і підприємницької інфраструктури в регіоні.

Програмою візиту передбачений виступ Президента України на пленарному засіданні Європейського економічного саміту. Очікується також, що глава держави проведе низку двосторонніх зустрічей, зокрема з Президентом Португалії Хорхе Сампайо, прем'єр-міністром Литовської Республіки Альгірдасом Бразаускасом, Президентом Румунії Іоном Ілієску, президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Жаном Лем'єром.

Планується, що під час візиту до Польщі, Леонід Кучма зустрінеться зі своїм польським колегою Александром Квасьнєвським. Під час зустрічі планується обговорення низки важливих питань, зокрема, щодо двостороннього співробітництва в економічній, політичній та гуманітарній сферах. Планується також обговорення питань оптимізації прикордонних та митних режимів на кордоні Україні і Польщі. Крім того, Леонід Кучма та Александр Квасьнєвський обговорять питання проведення Року Польщі в Україні Глави держав також торкнуться питань міжнародної політики, зокрема, ситуації в Іраку.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також