В нынешнем году в отношениях Украины и ЕС будут решаться визовые вопросы

01.04.2004, 11:56

Решение визового вопроса является главным приоритетом для Украины в 2004 году в отношениях с Европейским Союзом в сфере юстиции и внутренних дел. (укр.)

Позиція України щодо пріоритетності цього питання була зазначена під час підбиття підсумків та обговорення заключного документу засідання Україна-Трійка ЄС у сфері юстиції та внутрішніх справ, що відбулося 29 березня у Брюсселі. Про це повідомив глава української делегації, Міністр юстиції України Олександр Лавринович.

"Для України є надзвичайно важливим уникнути будівництва нової стіни у візовому плані, щоб громадяни України не були відрізані від решти Європи" - наголосив глава української делегації.

За словами міністра юстиції, у ході обговорення заключного документу українська сторона наголосила, що Україна та Європейський Союз мають "встановити прийнятні для обох сторін правила, які дозволять вирішувати проблемні питання виключно у правовому полі". За підсумками засідання сторони домовилися "визнавати пріоритети одне одного, і досягати їх спільно".

"У нас ведуться інтенсивні переговори у цьому напрямку. Я сподіваюся, вже цього року ми знайдемо рішення щодо спрощеного порядку отримання віз громадянами України, щоб вони могли пересуватися європейським континентом з мінімальними формальностями і витратами часу." - наголосив міністр юстиції.

"Саме візові питання є найбільш близькими і зрозумілими для громадян України, адже вони стосуються більшості з них. Це дуже важливий момент, на який ми звернули увагу наших партнерів по ЄС." - зазначив Олесандр Лавринович.

Як повідомлялося, українську делегацію на зустрічі представляли Мін'юст, МВС, МЗС, Держкокордону та Держкомміграції. ЄСівську сторону - делегація Європейської Комісії на чолі з комісаром з питань юстиції і внутрішніх справ Антоніо Вітторіно, Ірландського Президентства (країни, що головує в ЄС у I півріччі 2004 року) на чолі з міністром юстиції рівності і правової реформи Майклом Макдауеллом, Генерального секретаріату Ради ЄС на чолі з Генеральним директором Генерального директорату з юстиції та внутрішніх справ Чарльзом Елсеном та майбутнього Нідерландського президентства на чолі з міністром юстиції Піетом Хейном Доннером.
По материалам пресс-службы Министерства юстиции Украины.

Читайте також