Аграрный комитет рекомендует принять законопроект о сельскохозяйственной совещательной деятельности

10.04.2004, 12:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту принять в целом проект закона о сельскохозяйственной совещательной деятельности. (укр.)

Основною ціллю прийняття проекту є врегулювання відносин, пов'язаних з сільськогосподарською дорадчою діяльністю та створення умов для розбудови системи сільськогосподарських дорадчих служб України.

В проекті визначені організаційно - правові засади, завдання, методи і види сільськогосподарської дорадчої діяльності, яка спрямована на задоволення потреб сільськогосподарських товаровиробників і сільського населення в підвищенні рівня знань, удосконаленні практичних навичок з метою підвищення рівня доходів, покращання їх добробуту та розвитку сільської місцевості.

Відповідно до проекту, "Сільськогосподарська дорадча служба - юридична особа незалежно від її організаційно-правової форми та форми власності, що здійснює сільськогосподарську дорадчу діяльність, у складі якої працює не менше трьох дорадників та яка пройшла реєстрацію відповідно до законодавства і внесена до Реєстру сільськогосподарських дорадчих служб".

Дорадчі послуги можуть надаватися за рахунок коштів суб'єктів господарювання, фізичних осіб, державного та місцевих бюджетів.

Фінансування дорадчої діяльності може здійснюватися й за рахунок грантів, міжнародної технічної допомоги, коштів міжнародних програм та проектів, благодійних внесків фізичних та юридичних осіб, інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України.

Соціально спрямовані дорадчі послуги, що надаються за рахунок коштів Державного бюджету України і місцевих бюджетів, щорічно визначаються державною цільовою програмою сільськогосподарської дорадчої діяльності в межах видатків центрального органу виконавчої влади з питань аграрної політики та місцевими програмами соціально-економічного розвитку.

Органи місцевого самоврядування можуть визначати додаткові соціально спрямовані дорадчі послуги, які надаються за рахунок коштів місцевих бюджетів, відповідно до місцевих програм соціально-економічного розвитку.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також