Еще один шаг в сторону упрощения поездок граждан Украины в страны Евросоюза

12.04.2004, 12:28

Украина присоединилась к Европейскому соглашению о правилах, которыми регулируются перемещения лиц между государствами-членами Совета Европы. (укр.)

18 лютого 2004 року у Страсбурзі Україна приєдналася до Європейської угоди про правила, що регулюють пересування осіб між державами-членами Ради Європи від 13 грудня 1957 року.

Угода спрямована на спрощення поїздок громадян держав Сторін, які можуть в'їжджати на територію держави іншої Сторони, або залишати її через будь-які кордони по пред'явленню одного з документів, перерахованих у Додатку до цієї Угоди. Вищезазначена спрощена процедура застосовується лише до поїздок, тривалість яких не перевищує тримісячний термін.

Згадана Угода набула чинності 1 січня 1958 року і є чинною для 15 країн-членів Ради Європи (Австрії, Бельгії, Голландії, Греції, Іспанії, Італії, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальти, Португалії, Словенії, Туреччини, Франції, ФРН та Швейцарії).

Приєднання України до Європейської угоди від 1957 року відкриває правові можливості до участі нашої держави в загальноєвропейському міжнародному механізмі вільного пересування людей, товарів та послуг.

Це - один з кроків, який здійснює Україна з метою актуалізації діалогу на двосторонньому та багатосторонньому рівнях з ЄС для полегшення режиму поїздок громадян України до країн-членів Євросоюзу.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також