Разработаны изменения в законодательные акты по таможенному оформлению товаров

14.04.2004, 10:54

Комитет Верховной Рады Украины по иностранным делам рекомендует парламенту принять в первом чтении проект закона о внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины (относительно таможенного оформления товаров). (укр.)

Пропонується викласти у новій редакції статтю 297 Митного кодексу України, передбачивши в ній, що товари, призначені для офіційного (службового) користування представництв іноземних держав та міжнародних організацій, підлягають декларуванню митним органам та пропускаються в Україну в режимі імпорту.

Чинна ж редакція статті передбачає, що товари, які не підлягають відчуженню на території України і призначені для офіційного (службового) користування представництв іноземних держав та міжнародних організацій, підлягають декларуванню митним органам та пропускаються в Україну на весь строк акредитації представництва.

Запропоновано також передбачити, що товари, призначені для особистого користування осіб, які мають митні пільги, декларуються митним органам за місцем акредитації чи перебування цих осіб та пропускаються в Україну в режимі імпорту.

Відповідно до чинної норми, товари, що не підлягають відчуженню на території України та призначені для особистого користування осіб, які мають митні пільги, декларуються митним органам за місцем акредитації чи тимчасового перебування цих осіб і пропускаються під зобов'язання про зворотне вивезення за кордон по закінченні всього періоду перебування зазначених осіб на території України.

Члени Комітету зазначили, що ці законодавчі пропозиції спрямовані на надання представництвам іноземних держав та міжнародних організацій та посадовим особам представництв іноземних держав та фірм в Україні, які мають митні пільги, права відчуження (тобто передачі у володіння або користування іншим особам) на національній територію товарів, ввезених ними на цю територію.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також