Состоялось заседание Украино-американского комитета по вопросам экономического сотрудничества

14.04.2004, 10:57

Участники заседания Украино-американского комитета по вопросам экономического сотрудничества в целом позитивно оценили нынешний бюджет и налоговую политику Украины. (укр.)

До України повернулась делегація, яка брала участь у роботі Україно-американського комітету з питань економічного співробітництва. Мінфін у складі делегації представляли перший заступник міністра фінансів України, голова Держфінмоніторингу Сергій Гуржій та директор Департаменту зведеного бюджету Сергій Рибак. Головою делегації був міністр економіки та з питань європейської інтеграції України Микола Деркач.

Сергій Рибак поінформував учасників засідання Україно-американського комітету з питань економічного співробітництва про основні пріоритети бюджетної політики в Україні, хід податкової реформи та про розв'язання проблеми повернення податку на додану вартість і запровадження системи ПДВ-рахунків.

Під час засідання комітету було розглянуто також питання взаємодії України і FATF щодо боротьби з відмиванням "брудних" коштів.

За словами директора департаменту, учасники засідання позитивно оцінили надану їм інформацію. Американська сторона відзначила позитивні тенденції щодо лібералізації податкового законодавства в Україні, зокрема, зниження ставки податку на прибуток підприємств з 30% до 25%, встановлення єдиної ставки оподаткування фізичних осіб на рівні 13%. Як незаперечний прогрес було визнано стовідсоткове виконання Державного бюджету України. Заступник міністра фінансів США Ненсі Лі відзначила позитивні зрушення і продуктивну роботу в сфері бюджетної політики, яка проводиться зараз в Україні.

Окрім цього, Сергій Рибак у рамках візиту прийняв участь у зустрічах із головою Ради економічних дорадників президента США Грегорі Манківим, віце-президентом Світового банку Шігео Катсу і заступником міністра фінансів США Ненсі Лі.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також