"Укргазвыдобування" в этом году уже произвела 15,8 млн. кВт час. электроэнергии

14.04.2004, 11:08

В первом квартале 2004 года Дочерняя компания "Укргазвыдобування", которая входит в состав НАК "Нафтогаз Украины" произвела 15,8 млн. кВт час. электроэнергии на Локачинском газовом месторождении в Волынской области. (укр.)

Це дозволило забезпечити власні потреби компанії в електроенергії у цьому регіоні, та поставляти електричний струм споживачам населених пунктів області.

Виробництво електроенергії на Локачинському родовищі здійснюється за допомогою сучасної енергозберігаючої технології фірми BSI Industries, Inc. Газові турбіни міні-електростанції працюють на газі, непридатному для промислового споживання. Використання цього палива для виробництва електроенергії значно покращує екологічну ситуацію у регіоні, упереджуючи викиди шкідливих речовин в атмосферу при спалюванні технологічного газу на факелах.

ДК "Укргазвидобування" планує побудувати аналогічні електростанції з використанням теплового потенціалу спалюваних газів і вторинних енергоресурсів на Тимофіївському, Солохівському, Юліївському родовищах, Шебелинському та Яблунівському газопереробних заводах. Реалізація цих проектів дозволить щорічно отримувати до 300 млн. кВт. год., що повністю забезпечить потреби компанії у електроенергії.

Газотурбінна електростанція "Локачі" потужністю 8,4 МВт введена в експлуатацію в березні 2003 року. Протягом минулого року та за І квартал 2004 року станцією вироблено понад 58 млн. кВт. год. на суму 7,4 млн. грн.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також