Готов ко второму чтению законопроект о внесении изменений в закон "О государственной социальной помощи малообеспеченным семьям"

15.04.2004, 11:15

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда рекомендует парламенту принять во втором чтении и в целом проект закона о внесении изменений к Закону Украины "О государственной социальной помощи малообеспеченным семьям". (укр.)

Цей проект закону поданий народним депутатом України Л. Григоровичем.

Законопроектом передбачається збільшити на 20% рівень забезпечення прожиткового мінімуму для кожної дитини в малозабезпеченій багатодітній сім'ї, в якій виховується троє або більше дітей віком до 16 років (до 18 років, якщо дитина навчається). Народний депутат Л. Григорович запропонувала ввести в дію Закон з 1 липня 2004 року.

Комітет також рекомендував Верховній Раді прийняти в першому читанні поданий народним депутатом В. Надрагою та М. Мельниковим проект Закону про внесення змін до Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб".

Народні депутати пропонують не включати до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування в санаторіях-профілакторіях та дитячих оздоровчих закладах, що знаходяться на балансі підприємства, платнику податку або його дітям у віці до 18 років, які надаються йому безоплатно або із знижкою (в розмірі такої знижки) підприємством, на якому працює платник податку.

Внесення таких змін до Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" на думку членів Комітету, дозволить зменшити податковий тиск на доходи фізичних осіб, сприятиме ефективнішому проведенню оздоровчої кампанії.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також