Визит министра обороны Украины в Литву и Польшу

16.04.2004, 11:25

15-17 апреля украинская военная делегация во главе с министром обороны Украины Евгением Марчуком будет находиться с официальным визитом в Литовской Республике и Республике Польша. (укр.)

15 квітня, під час перебування у столиці Литовської Республіки місті Вільнюсі, глава українського військового відомства зустрінеться та проведе переговори зі своїм колегою - Міністром охорони краю Литовської Республіки Лінасом Лінкявічусом.

В ході переговорів сторони планують обговорити питання військово-політичної ситуації в регіоні, стан та перспективи розвитку двостороннього військового співробітництва та співробітництва з НАТО.

В цей же день заплановано робочі зустрічі Міністра оборони України Євгена Марчука з головою Комітету Сейму Литовської Республіки з питань безпеки та оборони паном Альвідасом Садяцкасом та Міністром закордонних справ Литовської Республіки паном Антанасом Вальонісом.

Наступного дня, 16 квітня, глава українського військового відомства відбуде з Вільнюсу з офіційним візитом до Республіки Польща.

Програмою перебування у Республіці Польща передбачається проведення переговорів офіційних делегацій двох країн, в ході яких Міністр оборони України Євген Марчук та Міністр Національної оборони Республіки Польща пан Єжі Шмайдзінські планують обговорити воєнно-політичну ситуацію в регіоні, стан та перспективи двостороннього військового співробітництва і співробітництва з НАТО, а також питання співробітництва в рамках багатонаціональних Коаліційних об'єднаних оперативних сил в Республіці Ірак.

За підсумками переговорів глави оборонних відомств двох країн планують підписати Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща "Про додаткові заходи зміцнення довіри і безпеки" та проведуть спільну прес-конференцію.

В цей же день заплановано проведення робочих зустрічей Євгена Марчука з Президентом Республіки Польща Олександром Кваснєвським та головою Бюро національної безпеки Республіки Польща Мареком Сівцем.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також