В Черном море проходят маневры кораблей ВМС Украины

23.04.2004, 10:33

25 кораблей, катеров и вспомогательных суден Военно-Морских Сил принимают участие в комплексном выходе кораблей, частей и подразделений ВМС, которые входят в состав Объединенных сил быстрого реагирования и сил обеспечения. (укр.)

20-23 квітня 25 кораблів, катерів та допоміжних суден, підрозділи бойового, тилового і технічного забезпечення Військово-Морських Сил, літаки Су-25 Військово-Повітряних Сил Збройних Сил України братимуть участь у комплексному виході кораблів, частин та підрозділів ВМС, які входять до складу Об'єднаних сил швидкого реагування та сил забезпечення.

Мета маневрів, до яких залучено близько 2500 чоловік, - відпрацювати роботу штабу ескадри різнорідних сил ВМС, як органу управління морського компонента Об'єднаних сил швидкого реагування, удосконалити морський, польовий та повітряний вишкіл українських моряків, організацію боротьби за живучість і надання допомоги пошкодженому кораблю.

Комплексний вихід складатиметься з чотирьох етапів і відбудеться на полігонах бойової підготовки в районах Севастополя, Одеси, Чорноморського, Новоозерного.

Під час маневрів екіпажами кораблів ВМС заплановано провести 14 тактичних навчань, скласти 22 курсові задачі, виконати близько 100 бойових вправ, пройти 5400 миль за 560 ходових годин.

Комплексний вихід кораблів, частин та підрозділів ВМС відбувається в рамках підсумкової перевірки за зимовий період навчання, яка триває у Збройних Силах України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також