Обсуждаются вопросы обеспечения будущих украино-итальянских учений "Широкий Лан - 2004"

21.04.2004, 11:04

Вопросы финансового и тылового обеспечения будущих совместных украино-итальянских учений по боевым стрельбам "Широкий Лан - 2004" обсуждаются во время рабочей встречи военных делегаций двух стран, которая проходит в Николаеве. (укр.)

19-23 квітня у Миколаєві триватиме україно-італійська робоча зустріч з питань підготовки та проведення спільного тактичного навчання бригадного рівня з бойовою стрільбою "Широкий Лан - 2004".

Українську військову делегацію на цьому заході очолює тимчасово виконуючий посаду заступника командувача Південного оперативного командування з бойової підготовки генерал-майор Рауф Нурулін, а делегацію Збройних Сил Італійської Республіки - полковник Антоніо Монтелеоне.

Як очікується, в ході проведення зустрічі українські та італійські військові планують остаточно узгодити питання фінансового та тилового забезпечення майбутніх спільних маневрів, скласти детальний план навчання, уточнити маршрути перевезення майна та техніки до загальновійськового полігону "Широкий Лан" Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України. Зокрема, українська сторона передасть представникам італійської делегації попередній кошторис з переліком послуг та їх вартістю для визначення і узагальнення всіх витрат, пов'язаних з проведенням навчання. За попередньою згодою, італійська сторона бере на себе всі витрати щодо проведення навчання "Широкий Лан - 2004".

Велику увагу під час заходу буде приділено питанням запобігання забрудненню навколишнього середовища в ході проведення активної фази майбутніх маневрів. З цією метою, напередодні навчання, українськими та італійськими військовими екологами та фахівцями служб радіаційного, хімічного та біологічного захисту заплановано провести низку спеціальних заходів. Зокрема, деретизацію (знищення гризунів), дезинсекцію (комах) та дезинфекцію (мікробів) у місцях дислокації підрозділів.

Також, під час перебування на Миколаївщині представники італійської військової делегації разом з українськими військовими проведуть рекогносцировку полігону "Широкий Лан", де в період з 25 травня до 25 червня заплановано спільне тактичне навчання бригадного рівня з бойовою стрільбою.

За підсумками робочої зустрічі передбачено затвердити детальний План навчання "Широкий Лан - 2004" та підготувати до підписання відповідний Меморандум.

Останніми роками спільні навчання підрозділів українських та італійських збройних сил стали традиційними. У липні 2002 року на загальновійськовому полігоні "Широкий Лан" проходили перші в історії спільні україно-італійські навчання "Скіфія - 2002". У цьому навчанні, яке мало миротворчу тематику, брали участь воїни-десантники 79-го окремого аеромобільного полку Південного оперативного командування та 5-го батальйону парашутистів "Al Alamein" 186-го полку парашутистів "Folgore" збройних сил Італії.

У вересні 2003 року на Яворівському загальновійськовому полігоні Західного оперативного командування проходило спільне україно-італійське тактичне навчання бригадного рівня з бойовою стрільбою "Прикарпаття - 2003", у якому взяли участь понад 1200 українських та італійських військових.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також