Украинские военные принимают участие в учениях "Blue Game - 2004"

30.04.2004, 10:53

Два представителя Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины принимают участие в активной фазе международных учений военно-морских сил стран-членов НАТО "Blue Game - 2004". (укр.)

У територіальних водах південної частини Норвегії розпочалася активна фаза міжнародного навчання військово-морських сил країн-членів НАТО "Blue Game - 2004".

Військово-Морські Сили ЗС України на цих маневрах представляють два військовослужбовця - старший офіцер ескадри різнорідних сил ВМС України капітан 2 рангу Владислав Литовченко і флагманський штурман бригади надводних кораблів ВМС України капітан 3 рангу Андрій Лошаков.

Головною темою навчання визначено "Проведення миротворчої операції сил НАТО з реагування на кризову ситуацію".

Активна фаза маневрів передбачає проведення бойової злагодженості сил на рівні тактичних груп, досягнення повного контролю над повітряною, надводною та підводною обстановкою, проведення мінно-тральних операцій з метою досягнення необхідного рівня готовності для проведення спільної операції сил Коаліції з реагування на кризову ситуацію.

На заключному етапі "Blue Game - 2004" заплановано провести навчальну операцію з реагування на кризову ситуацію з метою встановлення свободи мореплавства.

Особливостями цих маневрів є те, що в ході їх активної фази, у взаємодії з цивільними структурами, буде проведено практичну операцію із знешкодження мін у зонах інтенсивного судноплавства та встановлено контроль за мореплавством.

Маневри "Blue Game - 2004" триватимуть до 14 травня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також