Украинский миротворческий контингент в Ираке не будет увеличен

27.04.2004, 10:57

"Украинская бригада в составе миротворческого контингента в Ираке не имеет возможности расширять зону своей ответственности", - отметил министр обороны Украины Евгений Марчук. (укр.)

26 квітня під час спілкування з журналістами міністр оборони України Євген Марчук повідомив, що українська бригада у складі миротворчого контингенту в Іраку, з урахуванням її структури, чисельності та місць базування, не "має можливості розширювати зону своєї відповідальності".

Євген Марчук також підкреслив, що збільшення чисельності українського миротворчого контингенту в Іраку неможливе через встановлені парламентом обмеження. "У нас є квота парламенту - 1800 чоловік", - сказав він.

Міністр оборони України також зазначив, що "зона несення служби визначена у Меморандумі про взаєморозуміння між нами і США". За його словами, якщо виникне питання про збільшення чисельності українського контингенту, то це має стати "предметом окремих переговорів". Євген Марчук також наголосив, що офіційно така пропозиція українській стороні не надходила.

Керівник військового відомства також нагадав, що Україна має у складі миротворчого з'єднання необхідний для маневру невеликий запас - близько 140- 150 чоловік. За інформацією Євгена Марчука, сьогодні вирішується питання про те, щоб направити до Іраку невеликий український вертолітний загін. Як зазначив Міністр оборони, чотири вертольоти потрібні "головним чином, для захисту самої бригади".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також